Primarul Nicolae Barbu prezent la Viena, la două evenimente internaţionale importante

Primarul Nicolae Barbu prezent la Viena, la două evenimente internaţionale importante

Capitala Austreiei, Viena, găzduieşte zilele acestea mai multe evenimente internaţionale importante la care este prezenet și primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.
Edilul şef al Giurgiului a luat parte miercuri, 25 iunie, la o conferinţă organizată de Consiliul Orașelor și Regiunilor Dunărene (CODCR), la sediul Primăriei din Viena.
Întâlnirea CODCR a avut ca titlu “Perspectivele politicilor urbane în regiunea Dunării, în contextul elaborării unei Platforme Urbane în Regiunea Dunăreană.
Alaturi de vorbitori importanţi pe scena Strategiei Dunării, respectiv primarul Vienei, Michael Haupl, primarul oraşului Ulm din Germania și preşedinte CODCR, Ivo Gonner sau de Eric Bartha, secretarul general al acestei structuri și reprezentanţi ai administraţiilor din Ruse şi Sofia, printre cei invitaţi să ia cuvîntul a fost si primarul Barbu.
La Viena, edilul şef de la Giurgiu a prezentat proiectul High Performance Green Port, iniţiat de o ILR România, ca parte a ILR Lintz, în parteneriat cu Zona Liberă și Primăria Giurgiu.
Împreună cu Ianca Meca, șeful Serviciului Strategii, Proiecte din cadrul PMG, primarul le-a prezentat celor peste 100 de invitați cum se poate construi la Giurgiu un centru trimodal pe malul Dunării, folosind cele mai moderne tehnologii.
Numele orasului Giurgiu a fost rostit și în alocuțiunea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent și el la Viena, în contexul dezvoltării metropolitane a Bucureștiului și a derulării unor proiecte transfrontaliere cu vecinii bulgari.
La evenimentul ce a precedat a treia ediție a Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării(SUERD) au fost prezenți așadar, primarul orașului Viena, Michael Haupl, Ivo Gonner, primarul orașului Ulm, primarul Soiei, Yordanka Fandakova, Peter Langer, coordonator general al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, precum și Jose Palma Andres, director al Comisiei Europene, în cadrul DG-Regio, alături de alți oficiali europeni.
Principala întalnire ce are loc în aceste zile la Viena este forumul SUERD, deschis ieri, 26 iunie, de gazda, primarul Haupl.
În deschiderea forumului au discutat despre importanța unei bune colaborări în cadrul strategiei Sebastian Kurtz (ministru federal pentru afaceri externe și integrare din Austria), Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe din România, iar în sesiunea plenară au luat cuvântul directori în cadrul Comisiei Europene, coordonatori, reprezentanți ai mediului de cercetare, strucrturilor și ONG interesate de Strategia Dunării.
Forumul continuă și astăzi, urmând ca după-amiază să își închidă porțile. Sute de participanți din toate țările riverane Dunării au luat parte la forum și la work-shop-urile organizate în paralel, evenimentul fiind ocazia ideală de a stabili contacte și de a împărtăși idei de proiecte și de colaborare.

Ultima modificare: 27.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul O nouă lansare de carte din colectia BIBLIOTECA GIURGIUVEANĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.